Klik Saya

Friday, 21 October 2011

~Review Nano White Skin Care~

Assalamualaikum semua...Selamat Hari Jumaat...(^_~)...

Moga hari ini memberi barakah kepada kita semua. Sesungguhnya esok adalah hari Sabtu, hari yang amat hidy nanti-nantikan...hehe...Okla...Sebenarnya entry kali ini hidy nak kongsi sikit pasal product Nano White ni..Gegurl kat luar mesti pernah dengarkan pasal produk ni...Hidy pun baru jer nak mencuba guna produk ni..Yelah hidy memang mempunyai masalah yang teruk pada kulit muka..Wah cakap sama lu..ada rasa macam nak pakai clorox dah kat muka...hahahaha...

Hidy baru jer guna Nano White dengan harapan masalah yang hidy hadapi sekarang akan berkurangan...Adalah dalam 2 minggu hidy guna produk ni...Mula-mula hidy pakai memang ada naik jerawat kat muka..tapi yang peliknya naik sebelah pipi jer...so hidy tetap juga pakai sebab hidy assume sebelum pakai ni, memang ada ura-ura jerawat tu nak berkenalan...hehe...So after a few days, jerawat tu da kurang da...Now kulit muka hidy memang licin jer...cuma masalah parut je tinggal...So hidy memang kena bersabarlah sikitkan...Jom hidy cerita produk yang mana hidy guna...

1. Pencuci Muka Clay Cleanser


Mula-mula gunalah pencuci muka ni. Best guna pencuci ni sebab ada biji-biji mikro so rasa macam confident je bila cuci tu...Segala kekotoran akan tertanggal...Ada orang dia guna yang snow wash cleanser..tapi hidy pilih yang ini....


2. Refining Toner



Ok..Lepas hidy cuci muka, hidy guna toner ni..toner dia ni wangi sangat dan nyaman je bila kita sapu kat muka..apa yang best pasal toner ni adalah, hidy boleh nampak kekotoran yang tertanggal lekat dekat kapas yang hidy guna..so rasa macam toner ni memang berkesan..dan liang pori hidy pun da tutup da sekarang..=)

3. Concentrated Serum


Selepas dah guna toner, hidy akan guna serum ni..hidy just guna dalam 2 drop je untuk seluruh muka...sapula serum ni dengan rata kat seluruh muka...serum ni bagus untuk merawat tekstur kulit kita..hidy pakai serum ni dengan harapan akan pudarkan parut-parut degil di muka hidy...cepatla hilangkan...=)

4. Cell Moist


Yang paling tak sabar nak pakai adalah pelembap nano white ni..yela..pelembap dia tak berminyak langsung..so bila pakai rasa sejuk pula tue..memang jadi pilihan hatila kan..kulit muka pun rasa lembut je guna pelembap ni...=)

4 produk dekat atas digunakan dua kali sehari..tapi kalau hidy, pencuci muka dengan toner hidy akan guna setiap kali hidy cuci muka...=)...Ok hidy ada juga guna sunblock nano white ni...tapi sunblock ni hanya guna pada waktu siang je..yela..malam mana ada mataharikan...hehe....

5. Sunblock Omega Day Shield


Ok..sunblock dia ni pun senang je nak apply dekat muka..tak berminyak pun kulit muka lepas guna..So ratakanlah di seluruh muka untuk menghalang muka kita daripada burn..=)

Rasanya itu jelah yang hidy dapat kongsikan lepas hidy guna nano white dalam masa 2 minggu...kalau korang semua nak tahu lebih terperinci pasal produk dia ni korang pergi kat website dia eh....=)

Sebenarnya hidy memang tak plan pun nak pakai produk ni..tapi terpengaruh dengan salesgirl tu...yang lebih meyakinkan dia scan muka hidy dan tengok ada kekotoran kat dalam kulit muka hidy..cadangnya nak guna yang trial..tapi tahu sahajalah sikap hidy ni..malas nak ulang alik pergi beli..so hidy decide nak beli terus je yang gedabak ni...banyak lagi produk-produk nano white ni...tapi hidy cuba yang basic dulu jer..kalau betul-betul serasi dengan kulit hidy..mungkin hidy akan cuba yang lain pula..=)..

Kenapa hidy nak buat review ni?  Sebab, hidy try search kat google sape-sape yang pernah pakai nano white..hidy hanya dapat dua tiga orang je...so hidy pun decided nak kongsi dengan korang pasal pengalaman hidy ni..Manalah tahu kot ada sape-sape baru nak cuba atau masih dalam percubaan macam hidy ni...Pape pun kita tunggu perubahannya kan..(^_~)...



Cuba ingin tanamkan kepercayaan pada produk Nano White...=)



P/S: Semua orang nak cantikkan? Tapi inner beauty lagi penting...(^_~)




10 comments:

maryatilham said...

satu set semua ni berapa hengget??? hehe..kalau x mahai leh la nak try jgk...:)

maryatilham said...

tgkap muke terbaru nak nengok..:)

amir wyatt said...

Anyway, sy mmg pernah pki produk ni and result dia mmg superb!! Thanks for the review..love it

Farah Izzati said...

saya pernah pakai jugak.seriusly bes.jerwat xnaik, muka lmbap2 n pori2 pun mngecil.stop pakai sbb xdan bajet duit.aim for dis after dpt elaun.eheee..:)

7242 said...

Tq for dis entry..cant wait to try on my real ski...

7242 said...

Tq for dis entry..cant wait to try on my real ski...

7242 said...

Tq for dis entry..cant wait to try on my real ski...

sue said...

http://Youthweeklypay.com/?invite=35686
...try register...ah sue nk tye la,nano white mmg ok ker?

sue said...

JEFFRY BIN ZEN 012-8800779

gades gile musicc!! said...

Hello, anyone who consume Omega Day Shield (sunscreen) skin colour, I have 2 boxes (new) to let go.

Retail price for 1: RM29.90
So I will let go 2 boxes for only RM55 inc postage.

Reason for sell coz I'm not wear it. Buy it along with the basic box, but I just used other Nano products except this one.

Wassap 019-4694655