Klik Saya

Wednesday, 18 January 2012

~TAK BOLEH Solat Masa Bekerja~

Assalamualaikum...

Selamat tengah hari....Ok straight to the point...Hidy memang sangat tidak berpuas hati dengan pengurusan di company hidy...Memang siapa tak marahkan bila kita nak solat orang tak bagi...Memang tak la kan....Ok...Ini bukan pasal hidy sebab hidy punya lunch hour memang pukul 1pm...So hidy boleh solat di rumah...But hidy kesian dekat pekerja melayu yang baru nak kerja kat kilang ni...Mereka tak diberi/dibenarkan untuk bersolat....

WHY SO RACISM!!!!!!

OK...fine...Kalau dah tak boleh nak bagi masa untuk solat jangan ambil operator melayu...Gila kentang ke apa...I know, ada people yang also malay yang tak solat dekat sini sebab diorang tak pernah requestkan...So bila diorang da request mula la nak meeting apa la...what the fish la kan...As a factory manager i think the decision just can simply done by you...Why need to have all the unnecessary meeting segala dengan HQ...Small problem je pon...Tak rugi pun kalau bagi masa 10 minit untuk solat....

Hidy memang tak puas hati since hidy pun malay gak..Ada ke soalan dia tanya dekat hidy "need to to everyday ke???"....Memang rasa macam nak ni....Sabar2x.....Takkan hidy nak tengok kaum hidy buat dosa sebab diorang tak boleh nak solat...Ni kalau bawa pergi BURUH harus masak company ni... Hidy suggest je kat adik2 ni kalau diorang tak dibenarkan solat...tak yah kerja dekat sini...Geramnya hidy....Ingat hidy malay dekat sini hidy akan berdiam diri....Rasa macam bertanggungjawab pula....

Just watch and see la berapa lama diorang akan bertahan dekat sini....

Solatkan tiang agama, wajib dilakukan walau dengan apa keadaan sekali pun...




4 comments:

Mrs Lurve said...

dulu pernah g interview kat satu tmpt nie, pas2 masa interview tue dia inform xleh solat time keje, rehat lak kul 1230-130, pas2 tmpt solat dia..makk aii teruk sungguh, pas2 terus reject kerja kt tmpt tue.

Miss Hidy said...

2la pasal...diorang ni tak berapa nk kisah sgt dgn situasi pekerja dia...mmg berskp perkauman betulla...

aReLaN said...

ni memang parah.kt jepun dlu pon dia bagi je solat waktu keje.ntah pape.baik repot la klu camtu.hmmm..

Miss Hidy said...

arelan: 2la pasal..hidy malas nak amek port lg...since diorang ckp diorang akan cba tkar time lunch hour..kita tgokla nti cmne...