Klik Saya

Tuesday, 29 November 2011

JOM join SEGMEN| 10 Perkara Pelik Tentang Saya by Cekbolat !!

Assalamualaikum...

Hello readers...hidy telah ditag oleh En. Lan kita ni untuk join segment Cik Bolat ni seperti banner di bawah.



Banyak juga perkara pelik tentang hidy ni, but hidy tak pasti ianya pelik bagi korang ataupun tidak. Jom lihat rahsia identiti yang bernama Miss Hidy ini...(^_~)...


1. Kalau korang semua nak tahu, dalam family hidy, hidy seorang je yang panggil IBU, adik-beradik hidy yang lain semua panggil MAK. Nampakkan kepelikkan hidy ni...huhu..Masa kecik2 dulu pernah tanya gak, hidy ni anak angkat ke, mestilah takkan..=)..Bagi hidy panggil ibu tu nampak lagi lembut dan terus sampai ke hati...chewah..=P

2. Dalam family hidy juga, hidy seorang yang lahir 25hb, but 3 lagi adik-beradik hidy semua lahir 4hb. Nampak lagi macam pelikkan. Pandai betul ibu hidy bajet nak lahirkan 4hb..Dan hidy seorang jer yang nama bermula huruf H, yang lain semua S..huhu..Pelik sangat le kan..

3. Hidy seorang  yang jenis, kalau hidy nak sesuatu benda hidy akan dapatkan juga walau dengan apa cara pun. Selalunya parents hidy akan tunaikan juga semua permintaan hidy. Sian adik beradik yang lain, diorang takkan dapat apa yang diorang nak on the spot macam hidy. If i wish to have handphone, ibu n abah hidy akan terus belikan. Anak kesayangan la katakan..(^_~)..No la..mungkin hidy ni pandai bodek@emoi parents hidy. tue yang terus dapat tu..=)



4. Hidy juga jenis yang tak suka member2 pinjam barang hidy @ pape yang berkaitan milik hidy. Maybe macam kedekut kan. Tapi hidy tak suka kalau diorang pinjam dan susah sangat nak pulangkan semula dengan erti kata dalam keadaan yang baik. 

5. Hidy juga tak suka pakai baju yang sama dengan orang lain. Contohnya macam hidy pakai baju kurung dan tiba2 ternampak ada orang pakai baju yang sama dengan hidy, hidy lebih rela balik tukar baju lain..hehe..Malu seh..citarasa sama dengan orang lain. =P

6. Yang paling pantang bagi hidy adalah kalau orang tue tidak bersih atau jenis yang suka sepah2 barang. Pernah masa study dulu, hidy rimas rumate hidy punya katil dan meja study berselerak. Hidy lebih rela kemaskan barang dia daripada sakitkan mata hidy. Kan tenang mata kita bila tengok semuanya dalam keadaan teratur.

7. Kalau lipat baju dan sidai baju, hidy lebih suka specify kan diorang. Misalannya macam sidai tudungkan, hidy akan sidai semua tudung hitam dulu, then tudung warna yang seterusnya. hehe...Kalau lipat baju pula, kalau baju t-shirt lengan pendek dengan lengan pendek je, panjang dengan panjang dan hidy akan make surekan setiap segi baju yang dilipat tue semua sama jer. So bila kita letak dekat rak nampak kemas. So tak berserabut matakan..

8. Kebiasaanya kalau hidy nak kemas rumah, hidy lebih suka takde sesiapa dalam rumah tue masa hidy mengemas. Sebabnya, bila hidy dah kemas ruang tamu, bila tengah nak kemas dapur, keluar balik tengok ruang tamu tu dah berselerak balik. Tension jadinya kalau macam tu..hehe

9. Kalau hidy nampak budak perempuan dan lelaki, hidy lebih cenderung nak layan budak lelaki sebab diorang memang sangat comel dan memang hidy memang suka budak lelaki. If kahwin nanti harap2la dapat anak lelaki dulu..hehe..tapi sebenarnya tak kisah pun..(^_~)...

10. Hidy cemburu tengok kawan2 hidy yang jadi doktor. Rasa macam nak jadi macam mereka, tapi hidy geli tengok darah banyak2 dan hidy tak rasa hidy mampu nak study medic kan. So, terima sahaja dengan menjadi seorang chemist pun dah berbaloi.

Adakah pernyataan di atas ada yang pelik bagi anda? Mungkin tak pelik bagi korang but for me, macam pelik jugala kan..


So, dekat sini, hidy nak tag Atie Zakaria, Cik Tikah dan Alya

Jom bersama-sama menceritakan kepelikkan anda...=P



9 comments:

aReLaN said...

eleh,ckp org cerewet. Hidy pon sme je tp no 8 tu pn sye ada gk.klu blik rmh,rela tunggu sme org tdo dlu bru gi kemas rmh sorg2.heheh

Miss Hidy said...

hahahaha...prempuan xpe cerewet..=P...hidy pula selalu bngun pagi awl2 time diorang semua tido lagi..kmas rmah slow2 tkut diorang trjaga..hehe

CekbOlat-bOlat said...

buley geng la ngn si arelan tuh.. haha
cerewet yg pelik @_@..
tengs join.. bolat dh list.. jom terjah yg lain pulak..
http://emybloggergirl.blogspot.com/2011/11/list-blogger-segmen-10-perkara-pelik.html

Miss Hidy said...

cik bolat: wanna join the club?..=)..lpas ni will explore the blog list..hehe

Princess Cool said...

datang dari segmen yang sama... miss hidy so cerewat..<--but its okey!!sy pom ad gk sma mcm miss hidy like num 3,4 n 6..

Miss Hidy said...

Princess cool: cerewet its good sometimes..hihi...

shazwan: said...

wah2. terjah sini dr segmen yg sme. btol2. sometimes, cerewet itu bagus. hehe

cikpinky said...

byk persamaan la kite ni,...hihi

Miss Hidy said...

@shazwan: setuju..=)

@cikpinky: oh ye ke byk psamaan?..wah!! welcome to the club?..(^_~)V