Klik Saya

Wednesday, 8 February 2012

~1st Time Makan Landak di Selera Rimba~

Assalamualaikum...

Macam mana cuti korang? Best tak?? Cuti hidy boleh dikatakan best juga sebab diisi dengan banyak aktiviti. Hari Isnin hari tu, hidy buat pulut kuning. Yela...Hidy memang dah niat dah sebelum ni..Lagipun dah genap setahun hidy bekerja...=)..Keesokkannya pula, hidy ingat nak ajak ibu turun Ipoh..Nak belikan ibu baju + tudung sambil mencari baju untuk dipakai dinner nanti. Tapi plan hidy tak menjadi sebab Pak Uda hidy ajak hidy dan family semua makan di Selera Rimba. Tak salah hidy dekat Sungai Panjang area nak ke Sungai Besar. 

Memang agak mencabar jugalah nak ke Selera Rimba ni. Yela..Demi sesuap nasi nak merantau jauh ke negeri orang...hehe...Tapi..memang berbaloila juga sebab memang sedap masakan di sini..Pape pun jom layan pic dulu yer...

Signboard Selera Rimba ni...


Sanak sedara yang tengah menanti hidangan..=P


Untuk meja hidy..=P


LANDAK masak black pepper...yummy...=)


RUSA masak kari...kaw2 punye...


AYAM KAMPUNG masak rendang...sangat sedap!!


UDANG GALAH masak tauchu...=)


Ibu dan adik sedara...=P


Sedapnya pak long makan...=P

Terliur tak tengok pic2 ni? Ni 1st time hidy makan landak dan daging rusa. Memang nampak berbezalah rasa dia. Daging landak ni rasa dia sedap je dan lembut sangat. Sama juga dengan daging rusa. Tapi hidy terkilan juga tak dapat menikmati daging kijang. Maybe next time pula...hehe...Tapi kan, waktu nak makan landak ni, korang jangan bayangkan rupa dia..Sebab nanti takut tak boleh telan...hehe...Hidy anggap macam makan ayam je..Memang habisla kan..=).. Tapi yang super duper sedap adalah rendang ayam dia. Memang sedapla hidy cakap...=)..

Kalau berkesempatan korang pergilah Selera Rimba ni untuk menikmatinya sendiri..Sekali sekala feeling makan makanan eksotik kan...=)....Hari tu kitaorang makan baru RM300++...Pak Uda hidy yang belanja...hihi....

K la..T cerita lain ea...daa


7 comments:

aReLaN said...

wow...macam sedap je.tak pernah makan landak atau rusa.pelanduk jela pernah.hehehe...kena try gak pasni ni

Miss Hidy said...

you should try...sedap gedabom...=P

Jue_Da (^_^) said...

wahhhh!! sedap ke landak tu??

Miss Hidy said...

jue: sdap...isi dia lembut je..=)

cik najiha said...

haha landak n rusa? wow hebat-2. serius tak penah makan n tak penah terfikir nak makan hehe. klau cik hidy kata sedap nak jugak try makan :)

Miss Hidy said...

cik jiha: hidy pun baru je cuba ari 2...kalau x memang x pernah trpikir nak makn pun...tp jgn pk kan lndak bila nk makn...hehe...

Hasrina said...

wahh..bestnya. tak pernah dapat peluang makan daging landak dan rusa.