Klik Saya

Monday, 9 July 2012

~Cameron Highlands Mission~

Assalamualaikum...

Hidy nak berceloteh mengenai percutian hidy dengan sahabat2 hidy..=)...Entry ini adalah dalam situasi yang amat teruja ye..Another moment yang hidy takkan padam dalam hidup hidy..Perjalanan kami ke cameron bermula dalam pukul 2 ptg since hidy kerja half day kan sabtu..Walau pape pun plan tetap berjalan dengan lancar..Hidy pergi 3 orang je..Hannah dan Ida...Mereka yang sangat havoc dan very sporting...The bestla percutian kali ini..Banyak benda dah diteroka dan meneroka..Let the pic`s story...=)...


Pose dulu k...=)

Its not worth to eat....huhu

Masa ni serius memang tahap kelaparan yang memuncak. Tak kisah dah nak makan ap masa ni asalkan ianya makanan..Kitaorang pergi makan dekat Fauzi Tomyam & Steamboat. Kitaorang layan steambot dia..ermm..tak berapa nak bestla tomyam dia..Dahla service dia mak aihh...Sampai kena mintak berkali2 barula dapat buat order..Sabar je la..Memang tak puas makan time ni...So we all pun apa lagi....


The best ever...=)

Ok..Thanks to ida sebab dia beria sangat nak makan ais krim di malam hari yang sangat sejuk...Tapi berbaloi2x makan benda alah ini daripada makan steamboat tadi..dahla mahal..utk 2 orang RM40...Memang tak berbaloi langsung bagi hidy...Strudle dia ni paling sedap..Lembut sangat dan melting..Ais krim dia lagila..Mak aihh...Terbaik...=)...

Lepas dah melepak dekat situ dalam sejam kitaorng nak pergi pasar malam..Mulalah shopping bantal and strawberry coklat..Lepas tu mission kitaorang pun bermula bila terserempak dengan group yang kitaorang usha dari siang...Agenda pun bermula...Sesi meneroka...Kawan2 hidyla..hidy tak..=)

Malam tu bermula suatu perkenalan yang hidy rasa akan ada sejarah yang tercipta..Mission kawan hidy berjaya di mana dia dapat menarik perhatian group tadi..hahaha...memang lawak betulla..Selepas sesi taaruf dan berbalas contact we all pun bergerak pergi Petronas sebab nak cari barang...Malang petronas da tutup..So menapaklah pergi JIMAT....

Amoi manyak cantik woo makan ini madu...=P


Betul ni?? I try makan ye...hehe


Strawberry utk mereka2x....


Pose bahagia lepas dapat baju cameron...hehe



Cactus Valley...




Bajet comel...hahaha


Will miss this girls..



Mereka yang poyo`s...hahahaha



Excited di situ..Keseganan..hahaha...


Roses ladies...=)


Mmmmm...wanginya...=)


Merawat kekecewaan BOH tutup..huhu

Going home...Bukti kami di sini..hehe

Ok..Bila dah teruja sampai da tak tahu nak cerita macam mana...Rasa macam nak cerita dari A-Z...So hidy conclude kan je la..Percutian kali ni memang best....terbaik...Dapat menghilangkan stress..Dapat ketenangan..Dapat menerima kenyataan..Dapat melepaskannya..Dan dapat segala-galanyala...tak tau nak cakap macam mana...

Apa yang hidy tahu hidy gembira di sini..=)
Hidy kena kental..itu yang hidy tahu..=)





6 comments:

msredcheesecake said...

lama sungguh da tak gi cameron.... sejuk lagi tak kat situ?

iEdA said...

Kterujaan yg sgt2 berbaloi + aim yg sgt2 bjya...hope dpt lah mereka yg poyo's 2 kn..haha...pape pon mmg tbaek..sgt2 tkenang smpai skrg ^_^

Pasneh jom teroka lg yea.. ♡ korg b2 :)

Miss Hidy said...

msred: sejuk lagi...tapi xdalah smpai kuar asap kat mulut..hehe...tgh mlam pling terasa kedinginan dia...=)

Miss Hidy said...

ieda: hahaha...kita da mlas nk meneroka yg poyo`s tu..not my taste...hahaahahaha..
next trip nk teroka yg lain...Heart korang juga...=)

Atie Zakaria said...

ais krim tu menikam jiwa.. bila laa dpt pegi cameron lg..

Miss Hidy said...

atie: bukan jiwa je tie, raga sekali...mmg trbaikla!!